Fengselslivet

Hverdagen i fengsel kan være stille og rolig, og ofte uten så veldig mange planer. Av og til kan det være godt med rolige dager. Men det er også viktig å ha noe mening i hverdagen. Å ha gode rutiner og noen små avtaler hver dag kan hjelpe til med å holde humøret oppe og å få tiden til å gå.

Ta del i det som skjer

Det anbefales å være med på tilbud om sysselsetting, selv om det ikke nødvendigvis er noe man har lyst til å gjøre i starten. Sysselsetting er gjerne en plass hvor man kan være sosial og lære nye ting. Å gjøre noe gir kroppen også energi. Ofte er det slik at jo mindre man gjør, jo mer sliten blir man.

Rutiner

Prøv å ha faste planer og vaner hver dag. Det er fort gjort å bli passiv i sin egen hverdag når det meste rundt en blir bestemt av andre. Så langt det lar seg gjøre bør du prøve å beholde de rutinene du hadde før du kom i fengsel. Og ta gjerne egne valg der du kan det, istedenfor å la andre bestemme for deg.

Ha orden på cella. Legg klærne i hylla. Unngå rot på hylla eller pulten. Mange opplever mer ro i kroppen om det er ryddig rundt seg.

Sett deg små mål i hverdagen. For eksempel x antall armhevinger hver dag, eller har du en rekord du ønsker å slå? Lese minimum 5 sider i en bok hver dag. Si hei til en person hver dag.

Kalender

Det kan også være lurt å lage en kalender, enten for én uke eller én måned. Her kan du skrive opp det som passer deg. Du kan eksempelvis skrive hva som skal skje, når aktiviteten skal skje, hvor aktiviteten skal være. Det er også lurt å skrive opp avtaler du har fram i tid. I tillegg kan det være fint å skrive opp hverdagsmålene. Kryss gjerne av for hver dag.

Klikk her for å se våre kalendere, de ligger helt nederst på siden

juli 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031